Stress en burnout therapie bij Psycholoog Arnhem

Stop je te verzetten

Als je een burnout hebt, dan ben je eigenlijk te laat geweest. Je bent aan jezelf voorbijgelopen. Je hebt duidelijke signalen van je lichaam genegeerd onder het mom van dat je er maar tegen zou moet kunnen. Het hoort ook wel een beetje bij onze cultuur van doorzetten, als het een keertje tegen zit, dan zet je er gewoon nóg een tandje bij. De signalen waar je je aan hebt aangepast zijn legio, maar je kunt denken aan oververmoeidheid, moeilijk dingen kunnen onthouden, slapeloosheid en vaak verdrietig zijn. Je slikte een keertje, keek jezelf eens even recht aan in de spiegel en hup, gaan maar weer. En dan ineens lijkt het wel of je lichaam de stekker er uit heeft getrokken. Je kán gewoon niet meer. De vermoeidheid neemt het helemaal van je over en je hebt eigenlijk geen idee meer hoe het nu allemaal zo ver heeft kunnen komen.

Weg is de levenslust

Met een burnout raak je in korte tijd heel veel kwijt. Je bent een vreemde voor jezelf, je zondert je af van je omgeving, je vertrouwt niet meer op jezelf en je eigen kunnen. Je bent alleen. En de mensen die je willen helpen, de mensen dichtbij, je kunt ze maar moeilijk verdragen.

Burnout is goed te behandelen

Je bent niet alleen met je klachten. Velen gingen je voor en het heeft in de behandelpraktijk veel aandacht gekregen. Inmiddels kunnen we een burnout heel goed behandelen. We doorlopen in korte tijd een aantal aspecten; we herstellen je energieke gevoel, we werken aan hoe je goed en gericht kunt ontspannen, hoe je je energie over een dag verdeelt, hoe je kunt geven, maar ook nemen.

Online therapie – in je eigen tijd en tempo

Burnout kan ook goed behandeld worden met online therapie, dit kan helemaal in je eigen tijd en tempo. Interesse? Klik dan even door naar: therapie online.

Contact opnemen – Aan de slag met je klachten

Je kunt altijd vrijblijvend contact opnemen met Psychologen Nederland via 085 – 40 14 720. Psychologisch opgeleide professionals staan klaar om je vragen te beantwoorden over behandeling en om je bij te staan in het kiezen van een therapeut of behandeling. Daarbij kan direct een afspraak gemaakt worden, zonder wachtlijst.