Ga je depressie te lijf met Therapie in Arnhem

Somberheid en depressies maken een mens ontzettend eenzaam. Je raakt geïsoleerd. Meer en meer heb je de mensen om je heen buitengesloten. En niet omdat niemand het geprobeerd heeft, vooral de mensen in je directe omgeving hebben er alles aan gedaan om je te helpen. Maar wat ze ook zeggen of doen, het helpt allemaal niks. Ontmoedigd door hun mislukte pogingen zoeken ze je steeds minder vaak op, en jij vindt het allemaal wel best. Want als je depressief bent heb je ook steeds minder zin om onder de mensen te zijn. Een neerwaartse spiraal die leidt tot eenzaamheid en ongelukkig zijn, dat is waar een stevige depressie voor kan zorgen.

Lichtpuntje

Er is een lichtpuntje. Ook al weet je niet hoe, ook al zie je het misschien somber in: dit wil je niet meer. Je wil verandering, je wil veranderen. Die wil, en het feit dat jij je realiseert dat dit je niet zelfstandig gaat lukken, maakt alle verschil. Dat je tot die wil bent gekomen is al een heel grote stap, die je zélf hebt gezet. Dat verdient respect. Maar je moet die lijn ook doorzetten.

Jouw kracht vinden

Je zal jezelf een positief perspectief moeten aanmeten. Daar ga ik je bij helpen. Je zal zien dat je binnen no time de kracht hervind om de gewone dingen van het leven weer op te pakken. Het zal je misschien verbazen, maar het werkt ook andersom: door de gewone dingen van het leven weer op te pakken krijg je kracht en vanuit die kracht volgt een nieuwe perspectief. Gewone zaken als: bewegen, goed eten, uit je bed komen. Je zult merken dat we samen de manier vinden om je uit deze grijze wolk te breken. En dan kan het snel gaan. Ik nodig je graag uit voor een eerste gesprek.

Contact opnemen – Aan de slag met je klachten

Je kunt altijd vrijblijvend contact opnemen met Psychologen Nederland via 085 – 40 14 720. Psychologisch opgeleide professionals staan klaar om je vragen te beantwoorden over behandeling en om je bij te staan in het kiezen van een therapeut of behandeling. Daarbij kan direct een afspraak gemaakt worden, zonder wachtlijst.