Relatietherapie Arnhem

Spanningen, ergernissen en ruzies komen in bijna iedere relatie voor. Het hoort er nou eenmaal bij. Maar het kan ook echt te ver gaan.

Dat hoeft niet te betekenen dat jullie relatie ”slecht” is of gedoemd is te mislukken. Het lukt jullie alleen niet om er samen uit te komen. Dat is precies waar relatietherapie jullie uitkomst kan bieden.

Hoe werkt relatietherapie?

We gaan de neerwaartse spiraal doorbreken, met als doel dat de relatie voor jullie allebei weer leefbaar wordt. Iedere relatie is uniek daarom zijn er ook geen kant-en-klare oplossingen.

Jullie zullen hard aan de slag moeten om de therapie te laten slagen. Het kost tijd en energie, maar als het slaagt komen jullie er sterker uit dan voor de problemen. Eerst nemen we de tijd om de problemen in jullie relatie in kaart te brengen. We zoeken naar oorzaken maar ook naar oplossingen. Het kan ook gebeuren dat er onverwacht dieperliggende oorzaken naar voren komen. Dat kunnen dingen zijn zoals een depressie, een burnout of bijvoorbeeld een onverwerkt trauma bij één van jullie.

Een betere communicatie, meer plezier samen, of een nieuwe en betere manier van omgaan met elkaar zijn voorbeelden van het soort resultaten waar we naar streven.

Relatietherapie Arnhem: laatste redmiddel?

Relatietherapie wordt helaas vaak gezien als laatste redmiddel. De partners hebben het al bijna opgegeven en staan eigenlijk op het punt van uit elkaar te gaan.

Dat is zonde, want hoe langer je wacht met het aanpakken van de serieuze problemen binnen je relatie, hoe moeilijker het oplossen ervan wordt. Bovendien wil je toch geen minuut langer dan nodig is wachten.

Respectvol uit elkaar

Soms moet je er een punt achter zetten. Ook dat is een proces dat aandacht en liefde verdient. Zeker als er kinderen zijn, maar sowieso: jullie hebben het leven intens gedeeld, die tijd samen verdient een respectvolle afsluiting op alle gebieden. Samen met een relatietherapeut kunnen jullie daarvoor zorgen.

Heb je een vraag over je relatie?

Kijk dan even op gratis forum over relatietherapie van Psycholoog NU! In dit forum kun je anoniem en gratis al je vragen stellen aan ervaren relatietherapeuten uit het hele land, waaronder ikzelf. Ook voor vragen over relatie en sexualiteit kan je bij mij terecht.

Contact opnemen – Aan de slag met je klachten

Je kunt altijd vrijblijvend contact opnemen met Psychologen Nederland via 085 – 40 14 720. Psychologisch opgeleide professionals staan klaar om je vragen te beantwoorden over behandeling en om je bij te staan in het kiezen van een therapeut of behandeling. Daarbij kan direct een afspraak gemaakt worden, zonder wachtlijst.