Rouwverwerking bij Psycholoog Arnhem

Rouw een plek geven

Verlies is verschrikkelijk. Door te rouwen geef je actief plaats aan je pijn. Dat is een natuurlijk proces en daar heb je meestal geen professionele hulp bij nodig. Maar soms mislukt het rouwen. Je komt er niet uit. Niet met familie, en niet met vrienden. Mijn begeleiding helpt je het verlies een plaats te geven in je dagelijks leven.

Wat voor soort verlies?

Bij rouwverwerking denk je onmiddellijk aan het verlies van een dierbare. Maar je kunt ook andere dingen verliezen: je huwelijk, de kans op een kind, kansen en mogelijkheden na een ongelijk. Ook dat verlies verdient een rouwproces en het kan zijn dat je er niet alleen uitkomt.

Verlies is meer dan verdriet

Rouwen is hard werken. Misschien ben je zo uitgeput dat je helemaal niks meer kunt, en er buikpijn en hoofdpijn van hebt. Naast dat intense verdriet kunnen ook andere emoties voorkomen: woede, angst, schuld. En ook sociaal kun je een behoorlijk klap krijgen; je trekt je terug, bent prikkelbaar, of juist bang opnieuw iemand te verliezen.

Aan de slag

Rouwen doe je, of je het wilt of niet. Maar naast passief rouwen, kun je ook actief met rouwen aan de slag, dat proces beslaat de volgende aspecten: het aanvaarden van het verlies, het toelaten van de pijn, het aanpassen aan de nieuwe situatie en uiteindelijk ook weer door leren leven.

Online therapie – in je eigen tijd en tempo

Rouwverwerking kan ook goed behandeld worden met online therapie, dit kan helemaal in je eigen tijd en tempo. Interesse? Klik dan even door naar: therapie online.

Contact opnemen – Aan de slag met je klachten

Je kunt altijd vrijblijvend contact opnemen met Psychologen Nederland via 085 – 40 14 720. Psychologisch opgeleide professionals staan klaar om je vragen te beantwoorden over behandeling en om je bij te staan in het kiezen van een therapeut of behandeling. Daarbij kan direct een afspraak gemaakt worden, zonder wachtlijst.