Traumaverwerking bij Psycholoog Arnhem

Heftige gevoelens

Een slecht of niet goed verwerkt trauma kan heel onverwacht je leven op een heftige manier beïnvloeden. Een trauma is een schokkende ervaring. Het kan zijn dat je zelf iets ergs meemaakte, of dat je er getuige van was. Op het moment van het trauma was je bang en voelde je je machteloos en hulpeloos. Nu, een tijd later, herbeleef je die situatie vaak, je denkt er onwillekeurig aan. Je slaapt slecht en je hebt last van nachtmerries. Als je er goed over nadenkt zul je herkennen dat je gedachtes, gevoelens en gesprekken over jouw traumatische ervaring uit de weg gaat. Waarschijnlijk ben je soms onredelijk geïrriteerd en heb je last van woede uitbarstingen.

EMDR

EMDR is een erg succesvolle therapeutische techniek om vastgelopen verwerking van traumatische ervaringen weer op gang te helpen. Het volgende is aan de hand: je zit gevangen in dat ene moment. Je leven is doorgegaan, je hebt er over gehuild, je bent kwaad geweest, maar de tijd liep door en jij dus ook. Maar je innerlijke systeem is nog lang niet zo ver. En als er ook maar iets gebeurt dat een beetje op jouw traumatische ervaring lijkt, of er voor jouw gevoel op lijkt, nemen je gevoelens van dat moment het roer helemaal over. Met EMDR haal je die reactie in de regel helemaal weg. Zonder dat we daar uitgebreide gesprekken voor nodig hebben en in relatief korte tijd. De eerste sessie is meestal heftig, dan pakken we dat moment even goed aan. Daarna werkt EMDR met positieve stappen weg van dat moment en zul je je snel meer ontspannen voelen in jouw situatie.

Verwerk je trauma met online therapie

Trauma kan ook goed behandeld worden met online therapie, dit kan helemaal in je eigen tijd en tempo. Interesse? Klik dan even door naar Therapie Online.

Laat Psycholoog Arnhem je helpen

Herken je jezelf, heb je behoefte aan hulp of heb je gewoon een vraag? Bel dan voor een afspraak of stuur even een mailtje naar praktijk Psycholoog Arnhem.